Istoric Awana

In 1941, programul de copii de la North Side Gospel Center din Chicago a pus bazele principiilor Awana. Lance Latham, pastorul senior al Bisericii North Side, a colaborat cu directorul de tineret al bisericii, Art Rorheim, pentru a dezvolta cluburi săptămânale care să se adreseze atât copiilor care frecventau biserica, cât și celor care nu frecventau. Pionier în lucrarea cu copiii, Art a conceput moduri noi, inovative, pentru a duce Evanghelia la copii și a-i ajuta să-L cunoască, să-L iubească și să-L slujească pe Mântuitorul Cristos.

Celelalte biserici au aflat de succesul programului și au dorit să-l implementeze și ele. În 1950, Latham și Rorheim au fondat Awana.
Până în 1960, erau deja 900 de cluburi. În 1972, Awana avea deja primul club internațional în Bolivia.

Astăzi, copii și tineri din 104 țări participă la programele Awana și milioane de adulți au absolvit deja acest program.

În toată lumea, Awana se adresează copiilor din orice context social, cultural, rasă sau sex, oferindu-le un loc unde pot să se simtă ca ACASĂ. Să prindă încredere și să crească în credinţa în Dumnezeu. Awana se extinde permanent ajungând în noi locații și făcând parteneriate noi. Dumnezeu folosește aceast program în orice colț al pământului: biserici, școli, închisori, tabere de refugiați și cartiere sărăcăcioase pentru a arăta dragostea lui Dumnezeu.
În timpul actualului președinte, Jack Egger, Awana a crescut rapid, iar scopul este de a duce Evanghelia la 10 milioane de copii  până în 2020. Art Rorheim înca slujește ca și Cofondator/ Președinte Emerit.

Istoric Awana România

În 1992, Nelu și Corina Paul implementează programul Awana în România în zona Oradea. De acolo Awana s-a răspândit în toată România, ajungând să fie cel mai îndrăgit program pentru copii și tineri. Acest program funcționează de peste 20 de ani, având rezultate semnificative. Scopul primordial al întâlnirilor Awana este acela de a împărtăşi Vestea Bună a salvării prin Domnul Isus Hristos la cât mai mulţi copii. Copiii sunt ajutaţi să-L cunoască pe Dumnezeu prin lecţii biblice, memorarea unor pasaje din Scriptură, cântări, activităţi de creaţie şi jocuri. În acelaşi timp, întâlnirile Awana au ca scop formarea de tineri învăţători de copii.

 

30.000

CLUBURI

330.000

LIDERI

3.500.000

COPII

Alătură-te liderilor care sunt echipați prin expertiză și resurse Awana pentru a ridica generații de discipoli!