Cluburile Awana par similar în întreaga lume, însă totuşi sunt diferite. Două biserici, chiar din acelaşi localitate, abordează diferit clubul lor pentru copii. Ca să te convingi poţi viziona documentarul realizat de Awana International despre cluburi Awana din lumea întreagă (click aici). Dumnezeu foloseşte această lucrare pentru a sluji şi echipa bisericile ca acestea să ajungă cu Evanghelia la copiii din zonă, iar aceştia să dezvolte o relaţie personală cu Dumnezeu.

Cu toate diferențele care apar datorită flexibilităţii clubului Awana ne întrebăm: Care este nucleul Awana care nu se schimbă niciodată? În acest articol ne vom referi la unul dintre pilonii de bază în Awana şi anume liderii. Ce îi atrage pe liderii Awana la această slujire?

  1. Dragostea pentru Dumnezeu şi cuvântul Lui

Este o mare diferenţă între un credincios care poartă Biblia după el şi unul care caută să-L onoreze pe Dumnezeu adunând în mintea şi inima lui Scriptura. Nu facem aici referire la memorare, ci mai degrabă la asimilarea valorilor biblice după cum spune şi versetul emblematic al lucrării Awana:

Caută să te înfăţişezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, că un lucrător care n-are de ce să-i fie ruşine şi care împarte drept Cuvântul adevărului. 2 Timotei 2:15

De obicei, un „lider Awana adevărat” devine pasionat de Scriptură înainte să descopere Awana. Este tipul de creştin care ia Biblia în serios pentru că este esenţială pentru a-L cunoaşte, iubi şi servi pe Cristos. Astfel, când oameni de acest fel intră în contact cu Awana rezonează cu valorile similare şi poţi observa în ei dragostea pentru slujire şi pentru Cuvânt.

     2.  Pasiune pentru copii de toate vârstele

La baza lucrării Awana stă credinţa că fiecare copil, oriunde în lume, contează nespus de mult pentru Dumnezeu şi suntem datori să ajungem la ei cu Evanghelia lui Cristos. De aceasta a şi luat fiinţa Awana- pentru a răspândii vestea bună a salvării printre copii şi tineri şi pentru a-i instrui să urmeze, la rândul lor, acest exemplu. Această preocupare este un răspuns la mesajul transmis de Isus în Matei 18 despre cât de mult valorează copii.

Un „lider Awana adevărat” reacţionează atunci când aude despre problemele cu care se confruntă copiii în ziua de azi. Îl întristează gândul că unii dintre ei ar putea să nu experimenteze niciodată credinţa mântuitoare dacă cineva nu intervine în viaţa lor până la maturitate. În esenţă, el îşi doreşte ca fiecare copil să aibe o relaţie profundă şi eternă cu Dumnezeu. De asemenea, liderii Awana conştientizează rolul important al familiei în viaţa unui copil şi influenţa pe care aceasta o are asupra lui. Umpluţi de această pasiune pentru copii, ei îşi focalizează toată energia către influenţarea eternă a copiilor şi dorinţa de a-i aduce la Cristos.

        3.  Dorinţa de a uceniciza

Relaţia dintre apostolul Pavel cu Timotei este un exemplu al trimiterii lui Isus. În Matei 28:18-20 Cristos îşi trimite ucenicii să facă alţi ucenici, şi asta este exact ce Pavel a făcut. Timotei a crescut spiritual fiind sub atenţia lui Pavel care a investit în el. Relaţia lor era focalizată pe răspândirea Evangheliei şi multiplicarea bisericilor aşa cum Cristos le-a poruncit. Ca rezultat al slujirii lor milioane de biserici s-a răspândit până în ziua de azi.

Un „lider Awana adevărat” înţelege această chemare ca urmaş al lui Cristos, la care Pavel a răspuns în mod activ. Ei realizează cât de importantă este ucenicizarea şi creşterea împărăţiei lui Dumnezeu. Liderii înţeleg că această trimitere este personală


şi vor să fie parte din aceasta investind în copii, ucenicii care la rândul lor vor face alţi ucenici. Inima lor bate pentru această misiune şi, de aceea, prin Awana îşi duc misiunea la îndeplinire.

 

Cred că am întâlnit pe cineva care iubeşte Cuvântul lui Dumnezeu, are compasiune pentru copii şi arată dorinţa de a uceniciza! Spune-i că ar fi un lider minunat pentru acestă lucrare, că Dumnezeu s-ar bucura de slujirea lui şi că Awana l-ar aştepta cu drag să facă o diferenţă în jurul lui.

 

sursa: Articol tradus de pe awana.org