Memorarea versetelor din Biblie este una dintre valorile pe care Awana pune accent. Dar de ce să ne mai chinuim să-i facem pe copii să înveţe versete din Biblie?

  1. Informaţii pentru restul vieţii

Copiii au o abilitatea de a memora mult uşor decât adulţii deoarece până la 12 ani ei sunt ca un burete care absoarbe informaţii pe care le va folosi tot restul vieţii. La această vârstă pot învăţa foarte uşor, iar ceea ce învaţă va ramâne intipărit în mintea lor. Copii îşi formează caracterul, iar Biblia este unealta perfectă cu care îl poţi sculpta. Acesta este unul dintre lucrurile mele preferate la lucrarea cu copii, faptul că pot avea un impact mai mic sau mai mare în viaţa unui copil, pot influenţa în bine, în timp ce atâţia alţii aduc experienţe traumatizante în viaţa lor. Biblia este unul dintre lucrurile cu care copii ar trebui să îşi „umple” mintea, în locul lucrurilor nefolositoare (televizor, desene, jocuri). Desigur ţine de fiecare dintre noi să facem Biblia interesantă şi atractivă pentru copii. De ce să nu profiţi de aceasta pentru a-i ajuta pe copii să crească spiritual şi să-şi formeze obiceiuri şi idei pentru tot restul vieţii?

      2. Sfătuitor în viaţa de zi cu zi

Oricât am vrea să îi ajutăm pe copii să facă alegeri bune şi să îşi dezvolte nişte principii sănătoase, atunci când vor fi singuri vor trebui să aleagă. Versetele memorate pot fi sfătuirorul din subconştient care să îi ajute să aleagă bine. De multe ori ne dorim pentru copii să aibe un comportament bun, să vorbească frumos, să îi iubească pe cei din jur. Dacă aceste îndemnuri sunt doar nişte sfaturi auzite din când în când nu se vede rezultat, însă dacă pe lângă exemplul nostru, mintea copiilor se dezvoltă în jurul valorilor învăţe din versetele din Biblie va fi mult mai uşor pentru ei să-şi însuşească aceste trăsături de caracter.

„Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea”.  Proverbe 22 : 6

kid_reading_bible