Scrisoare de suflet

 

Buna ziua,

Numele meu este Eliza Georgiana Ciuciui și sunt unul din liderii AWANA.

”Amintiri din 2005”, așa aș putea numi începuturile mele în familia Awana printr-o invitație în tabăra de vară cu tinerii la Valea Drăganului. Eram clasa a IX-a și prima mea interacțiune cu o tabără creștină.

A fost momentul în care am creat conexiuni și ulterior acestea s-au păstrat și a urmat o perioadă de 10 ani de zile în care din participant la tabără am devenit lider Awana  alături de care am petrecut sâmbătă de sâmbătă. Amintiri foarte frumoase, olimpade naționale în care am reușit să luăm marele premiu alături de echipa din Cluj.

Mulțumesc echipei Awana pentru încrederea acordată și copiilor cărora am reușit să le revărs un strop din ceea ce eu reprezint în formarea lor.

Vă scriu această scrisoare de apel umanitar și o scurtă poveste despre cazul meu medical, cu speranța că vom găsi înțelegere și sprijinul dumneavoastră.

Am speranța de a avea o viață normală alaturi de soțul meu Adrian și fiul nostru David în varstă de 2 ani.

În cursul anului 2015, la vârsta de 25 de ani am fost diagnosticată cu Scleroză Multiplă având 3  leziuni pe creier. Scleroza multiplă este o boală progresivă, care afectează sistemul nervos central.

Printre simptomele în cazul meu de scleroză multiplă se numără:

  • senzația de slăbiciune a organismului;
  • pierderile senzoriale; lipsa de echilibru
  • incapacitatea de a controla mișcările musculare (ataxie), dificultăți de vorbire.

În ciuda tratamentului(injectii Avonex si Aobagio) luat conform indicației medicului neurolog din Romania și a analizelor/RMN-urilor periodice, boala a avansat iar ultimul puseu din ianurie 2022 a fost cel mai sever afectând vorbirea și mișcarea palmei stângi. Tratamentul HSCT este singura opțiune valabilă în cazul meu pentru a putea reveni la o viață cât de cât normală și se face în străinătate.

HSCT presupune: resetarea sistemului imunitar, în două etape: întâi se aplică tratament chimioterapic și, apoi, sunt utilizate celulele stem ale pacientului prelevate înaintea chimioterapiei, neafectate de boală.

Costuri estimate:

47.000 EURO (transplant celule stem+chimioterapie+spitalizarea 30zile) + Costul biletului de avion și viza

 

Intervenția ar trebui să aibă loc în septembrie 2022 dar totul depinde de condiția plătii înaintea intervenției, dacă reușesc să am banii necesari.

Aceasta e o scurtă poveste despre mine și lupta cu boala. O luptă pentru un  tratament care să mă ajute!

În sfârșit s-a ivit o luminiță, însă drumul e lung și greu să ajung  singură la ea.

Cu toate greutățile pe care le întâmpin, nu mi-am pierdut speranța ca viața mea să fie mai ușoară, să pot vorbi, să fiu înțeleasă și să nu mai am probleme motorii.

Mulțumesc,

Eliza

Mulțumim și noi, Eliza pentru contribuția ta la evanghelizarea și ucenicizarea copiilor de-a lungul anilor, iar acum cred că noi cei din Familia AWANA avem datoria să stăm alături de tine. Orice donație făcută în contul AWANA Romania va fi dublată.

Adi Stanciu – Misionar AWANA Romania.

Titular Cont: Fundatia AWANA Romania

Cont IBAN: RO31BTRL00801205S9110700

BANCA TRANSILVANIA

Cu specificatia ”Pentru Eliza”